Herfstvakantie 2013


Het was dit jaar weer een leuke en gezellige herfstvakantie.

De kinderen hebben in deze vakantie heerlijk hele dagen kunnen spelen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes op de BSO. De kinderen hebben geknutseld, buiten gespeeld en hebben ook heerlijk gesport op het sportveld. Op woensdag 23 oktober is de BSO samen met de Goofy groep naar KC Ermelo geweest voor een sport en spel middag. Over deze middag is een uitgebreid verslag geschreven.

 

Sport en Spel middag bij KC Ermelo

Op woensdag 23 oktober 2013 zijn de kinderen van de BSO en Goofy wezen sporten bij K.C. Ermelo.
Aangekomen bij K.C. Ermelo stond er een ballenbak, snel werden alle schoenen uit gedaan en klauteren maar in de ballenbak.
Om 14:00 was het dan zover, snel schoenen aan en zitten op het muurtje voor de uitleg wat voor sportactiviteiten op het programma stonden.

De kinderen gingen deze middag een parcours van zes spellen afleggen, nadat alle BSO kinderen waren verdeelt en mee gingen met een spelbegeleid(st)er ging Goofy met hun eigen leidster mee.
Daar klonk het fluitsignaal, we waren begonnen.
Wat kunnen de goofy kinderen toch goed mikken in de korf en hard rennen bij het kat en muis spel. Waren ze even moe, dan gingen ze gezellig in het gras zitten en wachten tot ze verder konden naar het volgende spel. Met stralende gezichten werden alle spelletjes afgelegd.
De BSO kinderen kunnen goed lummelen, alle armen de lucht in en roepen: "hier de bal, ik sta vrij". Zak lopen naar de hoepel toe en dan de bal pakken en goed mikken op een bal die ligt op een kruk, ach dat is ook geen enkel probleem.
Tussen drie spellen door even snel een pauze want na zo hard sporten krijg je dorst.
Wat konden de kinderen van goofy toch goed eendjes zoeken in de ballenbak, voor we het wisten hadden ze alle 10 de eendjes al gevonden.
Nog even concentratie bij 3 in de mand was voor de BSO ook niet zo moeilijk, achter elkaar gingen de korfballen in de mand.

Aan een leuke sportmiddag komt ook einde, de kinderen kregen nog wat drinken en een lekker snoepje en natuurlijk een groot compliment dat ze zo goed hun best hadden gedaan.

De kinderen en ook de leidster kijken terug op een geslaagde sportmiddag.

 

De foto's van deze sport en spel middag zijn te vinden in het Fotoboek.


Terug naar het nieuws